U15: Hillerød slog Brøndby i intenst topopgør

1051
Hillerøds Line Munk Hansen i duel med Louise Højer og Cecilie Altman. Foto: John Jessen Hansen

”Det er opgør som disse, der rykker vores piger”.

Det var en godt tilfreds William Pedersen, den ene del af trænerduoen for Hillerøds bedste U15-piger, som søndag eftermiddag gjorde status på Hillerød Stadion efter et intenst topopgør med Brøndby i 1. division Øst.

Hillerød vandt 2-1 og spillede sig dermed op på førstepladsen, og William var fuld af lovord over både kampen og sit eget holds præstation.

Sejrsjubel. Foto: John Jessen Hansen

”Stor cadeau til alle de 28 piger, der er med i dag. Det er 28 dygtige piger, som spiller et godt og intenst opgør,” lød det fra William Pedersen, som sammen med trænerkollega Lars Bo Hansen havde sendt pigerne på banen med en taktik, der gik ud på at ligge kompakt, undgå at sætte gang i Brøndbys midtbane og ellers få gang i holdets eget pasningsspil.

”Det lykkedes i store dele af kampen. I starten af 2. halvleg begynder vi at spille lidt for meget på lange bolde, men vi kommer heldigvis tilbage på sporet igen,” mente William Pedersen.

Anne Sophie Svartstein gjorde det til 1-0 for Hillerød efter 18 minutter, da hun drønede et langskud oppe i det fjerne hjørne. 10 minutter senere udlignede Brøndbys Cecilie Nielsen, og 12 minutter inde i 2. halvleg sørgede Line Munk Hansen for sejrsmålet, da hun scorede sikkert på det straffe, som blev begået, da hun blev stoppet af en fremstormende Sara Lund i Brøndby-målet.

Udligning. Foto: John Jessen Hansen

Brøndby: Præstation på højt niveau

I Brøndbylejren var der selvfølgelig ærgrelse over nederlaget, men træner Christina Jensen var mindst lige så tilfreds som Hillerød-trænerne med sine spilleres indsats:

”Som jeg sagde til pigerne efter kampen: Jeg har aldrig har set dem spille på så højt niveau og samtidig præstere. Vi spiller med stor autoritet, pasningerne er præcise og vi bliver ikke fanget i noget. Pigerne snakker godt sammen og er dygtige med bolden. Det er så superærgerligt, at vi ikke får scoret, men det er lidt vores problem her i foråret – at vi ikke får scoret på vores chancer,” sagde hun efter kampen.