Danmark klar til EM: Pernille Harder-scoring kaldes verdensklasse

0
453
Pernille Harder scorer mod Haiti ved sidste sommers VM. Fredag aften stod Harder bag en afgørende scoring mod Belgien. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Pernille Harder scorede et afgørende mål efter en solotur, da Danmark fredag aften kvalificerede sig til EM 2025 med en sejr over Belgien. Hun skamroses af holdkammerat

Verdensklasse! Sådan lyder det fra en holdkammerat om landsholdsanfører Pernille Harder, der fredag aften var med til at skyde Danmark til næste års EM-slutrunde i Schweiz med sin scoring til 2-0 mod Belgien på Stayen Stadium i Sint-Truiden.

Pernille Harder tog en længere solotur og bankede bolden i kassen til 2-0 i den afsluttende fase, hvilket blev et afgørende moment i kampen.

“Det er jo bare verdensklasse. Det viser, hvilken spiller hun er, og hvor vigtig hun er det her hold. Det var virkelig en vigtig scoring, som faldt på et vigtigt tidspunkt,” sagde Josefine Hasbo til DR efter kampen.

“Det er jo bare verdensklasse. Det viser, hvilken spiller hun er”

Josefine Hasbo til DR

Selv lød Pernille Harders egen nøgterne beskrivelse af målet sådan her:

“Jeg har en god en-mod-en og så kan jeg se, at der ikke er nogen på indersiden af stolpen og så skyder jeg den i mål,” sagde hun til DR.

Danmarks første mål var et belgisk selvmål et kvarter inde i 2. halvleg. Seks minutter senere slog Pernille Harder så til og i det 82. minut gjorde Sara Holmgaard det til slutresultatet 3-0 til Danmark.

Resultatet betyder, at Danmark er nummer to i puljen med ni point og ikke kan nås af Tjekkiet, som vi møder i den sidste puljekamp på tirsdag den 16. juli på Vejle Stadion. Dermed er Danmark klar til næste sommers EM-slutrunde i Schweiz.