Offensivt spil skal sende FC Midtjylland til tops i kvindefodbold

0
851
Cheftræner Steen Gravgaard, FC Midtjylland. Foto: fcm.dk

FC Midtjyllands kvinder starter træningen på mandag, og målet er klart: Holdet skal spille kvindeliga fra sommeren 2025. Opskriften bliver modigt og aggressivt spil, fortæller cheftræner Steen Gravgaard

Det bliver med en offensiv og aggressiv spillestil, at FC Midtjyllands vil angribe kampene, når holdet til august indleder sin ambitiøse plan om at blive et tophold i dansk kvindefodbold.

Forud for holdets træningsstart på mandag, har midtjydernes cheftræner Steen Gravgaard givet et interview til FC Midtjyllands hjemmeside, og han fortæller, at holdet vil fortsætte den spillestil, som Vildbjerg SF dyrkede i foråret, hvor det blev til sejre i otte ud af ti kampe. Det er Vildbjergs licens, som FC Midtjylland har overtaget og som betyder, at holdet skal spille 1. division i efteråret.

“Det bliver med samme modige spillestil. Vi vil spille aggressivt, og vi vil forsøge at angribe kampene ved at turde at stille os højt på modstanderens banehalvdel. Vi vil forsøge at gøre kampene intense og søge målet i hvert eneste angreb, ligesom vi har gjort hidtil,” fastslår cheftræneren.

Fokus på dødbolde

En ændring bliver der dog. FC Midtjylland er i superligaen kendt for sin dødboldsekspertise, og det fokus skal også dyrkes hos kvinderne.

“Vi har kigget lidt på det, og når vi nu også er blevet en del af FC Midtjylland, giver det ekstra god mening, hvis vi fokuserer en lille smule mere på dødboldene. Vi vil forsøge at lægge mere på i den del af spillet, og hvis det lykkes for os, kan det jo også være et sted, hvor vi kan hente nogle ekstra mål i løbet af sæsonen,” forklarer Steen Gravgaard.

Rikke Dybdahl har underskrevet en treårig kontrakt med FC Midtjylland. Her ses hun med cheftræner Steen Gravgaard Ladefoged og sportschef Anders Madsen. Foto: FC Midtjylland

Ung og talentfuld trup

Målet er klart. FC Midtjylland skal spille sig i forårets kvalifikationsspil og derfra sikre sig oprykning til Gjensidig Kvindeliga fra sommeren 2025. En målsætningen, som cheftræneren tror fuldt og fast på:

“Vores tro på oprykningen er bundet op på, at vi har en utroligt ung trup, der er meget talentfuld. Vi har virkelig et stærkt hold, og vi har jo også en hel del spillere, der spiller med på ungdomslandshold. Når vi så supplerer den trup med et par forstærkninger udefra, er det klart, at vi finder en stor tro i den her trup, som vi mener kan bringe os langt,” siger Steen Gravgaard til klubhjemmesiden.

Det første fingerpeg om FC Midtjyllands niveau og spillestil kan man få tirsdag den 30. juli, hvor holdet møder OB Q, der netop har sikret sig oprykning til Gjensidig Kvindeliga.

LÆS OGSÅ:

Tidligere ligatopscorer skriver 3-årig kontrakt med FC Midtjylland

FCM og FCK trækker store sponsorer ind i kvindefodbold

FC Midtjylland henter spiller fra kvindeligaen