BGI akademiet og Gjensidige Drømmelegat indgår samarbejde om et helt særligt legat

0
462
Foto: BGI akademiet

Nu kan pigefodboldhold fra hele landet søge om et træningsophold på efterskolen BGI akademiet. Samarbejdet mellem efterskolen BGI akademiet og Gjensidige Drømmelegat har til formål at vise, hvad et efterskoleophold som fodboldspiller har at byde på.

For mange unge fodboldpiger kan et års ophold på efterskole betyde et farvel til fodboldtræning og det vigtige fællesskab, man kender fra sit klubhold. Men sådan behøver det ikke at være. Flere og flere efterskoler har fået pigefodboldlinjer, som gør det muligt at bevare ønsket om gå på efterskole samtidig med, at man kan spille fodbold flere dage om ugen. En af dem er efterskolen BGI akademiet, som ligger i naturskønne omgivelser i Østjylland.

“Vores samarbejde med Gjensidige Drømmelegat skal sætte fokus på, hvordan man som elev på efterskolen BGI akademiet kan udleve sine fodboldambitioner uanset niveau. Samtidig ønsker vi at være med til at skabe nogle gode minder omkring fodbolden via en træningslejr. På den måde kan vi forhåbentlig bidrage til at endnu flere unge pigefodboldspillere bliver fastholdt i sporten,” siger Martin Hangaard Kristensen, der er fodboldtræner på pigefodboldlinjen og kursuskoordinator på efterskolen BGI akademiet.

Siden 2020 har Gjensidige Drømmelegatet arbejdet for at skabe lige muligheder for piger og drenge i fodbold, og samtidig styrke de vigtige fysiske fællesskaber, som fodbolden giver.

”Desværre er der stadig langt flere unge piger end drenge, som vælger fodbolden fra i teenageårene – ofte fordi pigerne i højere grad oplever, at de skal vælge mellem deres sport og uddannelse. Det vil vi gerne være med til at ændre på, og derfor er vi glade for at kunne indgå dette samarbejde,” siger Sponsorship Manager i Gjensidige, Susan Blindbæk Vestergård

Søg om et træningsophold for hele holdet

Som resultat af det nyetablerede samarbejde kan der frem til søndag den 15. september søges om et helt særligt Drømmelegat. Legatet består af et træningsophold for op til 22 piger og 2 trænere/holdledere på efterskolen BGI akademiet.

Opholdet er inklusive indkvartering fra fredag til søndag, fuld forplejning, masser af inspirerende fodboldtræning med akademiets dygtige trænere samt mulighed for at benytte BGI’s øvrige faciliteter. Transporten skal det vindende hold dog selv stå for. Værdien af træningsopholdet er 25.000 kroner.

Legatet henvender sig til alle pigefodboldhold med spillere i alderen 9 – 15 år. Ansøgning skal ske på www.droemmelegat.dk/bgi og her skal du begrunde hvorfor netop dit hold skal vinde træningsopholdet.

Det er Gjensidige Drømmelegat-juryen som sammen med Martin fra BGI akademiet udvælger vinderen, og de ser frem til at modtage en masse kreative og velbegrundede ansøgninger.