Danmark mangler et stadion for kunne blive EM-vært

0
677
Pernille Harder og Isabella Obaze i en testkamp i februar mod Østrig på Marbella Football Center. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Det dansk-svenske ønske om at være fælles værter for Europamesterskabet i kvindefodbold i 2029 er rendt ind i problemer. UEFA har skærpet kravene, så DBU opfordrer nu kommuner til at poste penge i nyt, stort stadion

Danmark mangler et stadion med plads til mindst 20.000 tilskuere, hvis det danske og svenske bud på EM for kvinder i 2029 skal leve op til det europæiske fodboldforbund UEFAs krav.

Det oplyser DBUs formand Jesper Møller, efter at han torsdag holdt møde om den fælles dansk-svenske ansøgning om EM-værtsskabet med kulturminister Jakob Engel-Schmidt, Københavns overborgmester Sofie Hæstorp Andersen og Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard.

UEFA har skærpet kravene for at få værtsskabet for kvindernes EM. Nu kræves der et stadion med plads til 50.000, tre stadions med plads til 30.000 og fire stadions med plads til 20.000. Det kan Danmark og Sverige tilsammen levere, men hvis værtskabet skal være ligeværdigt, er der brug for et yderligere stadion i Danmark med plads til mere end 20.000 fans udover det nye stadion, der bliver bygget i Aarhus, oplyser Jesper Møller.

DU KAN LÆSE UEFA’S KRAV TIL EM 2029 HER

Opfordring til kommuner

“Fodbold for kvinder er lykkeligvis i rivende udvikling i mange lande, og det er derfor heller ikke en overraskelse for os, at UEFA har valgt at skærpe kravene. Vi har derfor brug for en markant bedre økonomi i vores bud, end da vi forsøgte at få værtskabet for EM for kvinder i 2025. Og så står vi og mangler et stadion, meget gerne i Vestdanmark, med plads til minimum 20.000 tilskuere. Det håber vi, der er kommuner, som er parate til at gå positivt ind i,” siger Jesper Møller til DBUs hjemmeside – og fortsætter:

Parken skal moderniseres

“Desuden er der behov for at modernisere og udvide Parken – ellers får vi meget svært ved at tiltrække internationale fodboldbegivenheder til Danmark. Vi er dog fortsat optimistiske og har arbejdshandskerne på. Vi møder allerede nu stor interesse fra kulturministeren, ligesom dialogen med de to store kommuners borgmestre er indledt. Herfra vil vi også række videre ud til andre kommuner og mulige partnere. Vi ønsker, at EM skal være en begivenhed for hele landet”.

Ud over stadions vil der også skulle findes otte steder i landet, hvor de deltagende hold kan indkvarteres og tilbydes optimale træningsfaciliteter under slutrunden.

Fristen for at søge om værtsskabet for EM 2029 er den 24. september 2024.

Danmark klar til EM: Pernille Harder-scoring kaldes verdensklasse