Drømmelegat hjælper piger med cerebral parese til VM

0
346
Foto: Gjensidige Drømmelegat

I weekenden fik CP Kvindeholdet overrakt et Gjensidige Drømmelegat på 10.000 kroner. Pengene skal gå til holdets deltagelse i VM for CP fodboldhold til november

At være ung kvinde og leve med et handicap som cerebral parese giver ikke alene en masse praktiske udfordringer i hverdagen. Samtidig skal man kæmpe de fordomme og stigmatiseringer som man bliver mødt af fra omgivelserne.

Det gælder også for de 12 unge kvinder, som spiller på CP Fodbold Centers kvindehold under FC Storebælt. I fodbolden har de imidlertid fundet et vigtigt frirum og fællesskab, hvor de kan spejle sig i andre, og hvor de oplever tryghed til at åbne op og være dem de er.

Samtidig styrker fodboldtræningen deres fysik og selvtillid, så de kan klare mere i en hverdag med uddannelse, job og øvrige fritidsinteresser.

På vej mod VM for CP fodboldhold

Til november skal holdet repræsentere Danmark til VM for CP fodboldhold. Mesterskabet afholdes i Spanien, og udover en masse træning og forberedelse, så kræver det også økonomiske midler. Penge som pigerne selv skal ud og finde hos sponsorer og fonde.

Karen Hulda Gunnarsdottir havde sendt en ansøgning til Gjensidige Drømmelegat om støtte, så CP Kvindeholdet kan deltage i VM for CP fodboldhold i Spanien.

Derfor havde Karen Hulda Gunnarsdottir, som selv spiller på holdet, sendt en ansøgning til Gjensidige Drømmelegat om støtte til rejsen. En ansøgning som Drømmelegat-juryen valgte at bakke op om.

I weekenden var holdet samlet til træning på FC Storebælts baner i Korsør. Her fik de overrakt Drømmelegatet sammen med en videohilsen fra spillerne i Gjensidige Kvindeliga og landstræneren for kvindelandsholdet.

Det var en opbakning som tydeligvis betød rigtig meget for holdet, som ser frem til at repræsentere de danske farver i Spanien til november.