FC Midtjyllands nye kvindehold kom stærkt fra start

0
2716
FC Midtjylland fejrer en scoring i lørdagens kamp mod ASA. Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands nye kvindehold vandt lørdag sin første turneringskamp nogensinde, da holdet ude vandt 3-0 over ASA Aarhus i 1. division

Med en 3-0 sejr fik storklubben FC Midtjylland lørdag en perfekt start for sit spritnye kvindehold, som denne sommer har overtaget Vildbjerg SFs licens i 1. division.

Modstanderen var aarhusklubben ASA og de måtte hurtigt konstatere, at der er kommet en ny og stærk spiller på banen i dansk kvindefodbold. Efter 13 minutter gjorde tidligere kvindeliga-topscorer Rikke Dybdahl det til 1-0 for midtjyderne, og i 2. halvleg gjorde Clara Jepsen og Line Aarhus det til 2-0 og 3-0. Mathilde Kaihøj stod for oplægget til to af målene.

Resultatet betyder, at FC Midtjylland nu topper rækken sammen med liganedrykkerne fra FC Thy Thisted Q, som slog oprykkerne Solrød med 3-0.

Cheftræner: En forløsning

“Forløsning er det rigtige ord. Jeg sagde ”puha” som det første, da der blev fløjtet, og det forklarer det jo nok fint nok. Det var vildt fedt at vise, at vi kunne det, der var forventet af os. Det troede vi jo også på, men derfor har man stadig gået og været lidt spændt på det,” sagde cheftræner Steen Gravgaard efter kampen til FCMs hjemmeside.

“Det var vildt fedt at vise, at vi kunne det, der var forventet af os”

Midtbaneslideren Ida-Sofie Rathe blev af truppen kåret til kampens spiller med 12 stemmer ud af 19.

“Hun var her og der og alle vegne. Hun leverede en virkelig stærk indsats. Det er ekstremt flot, hun er jo kun 17 år, og hun gik bare ind og dominerede,” konstaterer Steen Gravgaard.

Den unge midtbanespiller er datter af den tidligere FCM-spiller Thomas Rathe.

FC Midtjyllands næste kamp er på onsdag, hvor modstanderen er Skive i pokalturneringen. Dernæst venter en ligakamp på udebane mod Varde IF.