FCK-hold er største satsning i dansk kvindefodbolds historie

0
2812
Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Med 10 millioner kroner er FC Københavns nye kvindehold den hidtil største enkeltinvestering i dansk kvindefodbold, fastslår ekspert overfor TV2. Onsdag aften spiller det nye FCK-hold sin første betydende kamp

Onsdag aften spilles der en kamp i Gjensidig Kvindepokalen på Svogerslev Stadion i Roskilde. Det er en kamp mellem et hold fra Kvindesjællandsserien og kvindernes 2. division, og den slags vil normalt ikke tiltrække sig nogen medieopmærksomhed overhovedet.

Men onsdag morgen er kampen blandt tophistorierne i sportsnyhederne i TV2 Sport. Der er nemlig tale om den første betydende kamp nogensinde for FC Københavns nye kvindehold, og dermed skrives fodboldhistorie på Svogerslev Stadion, hvor modstanderen er Svogerslev BK. For med en investering på 10 millioner kroner, repræsenterer FCK-holdet ifølge eksperter den hidtil største enkelt-investering i dansk kvindefodbold.

Investeringen er gjort mulig, takket være sponsorer som Carlsberg, Adidas og tøjmærket Planet Nusa, der har skudt et millionbeløb i det nye kvindehold. Og der er flere millioner på vej. Ifølge TV2 Sport forhandler FC København med yderligere en sponsor om den bærende front-plads på holdets trøjer.

”Vi starter i den tredjebedste række, men for FC København er der én målsætning: det er oprykning. Og ligesom det på herresiden i 1992 var ambitionen at samle byen og tage den ud i Europa, så har vi den samme ambition på kvindesiden,” siger FC Københavns direktør Jacob Laursen til TV2 Sport.

Storsponsor: Det giver super god mening at være med

Sponsor- og salgsdirektør hos Carlsberg, Christoffer Bak Billing, fortæller til TV2 Sport, at bryggerigiganten, der har været FCK-sponsor i mange år, var de første til at melde sig som sponsor, da etableringen af kvindeholdet blev en kendsgerning med overtagelsen af FC Damsøs seniorhold.

”Det giver super god mening for os at være med fra start. Vi synes det her er et fantastisk initiativ, som vi rigtig gerne vil være en del af. Vi tror på, det her kan være med til at skabe mange gode oplevelser og gøre noget for sammenholdet, fordi udbreder fodbolden til at dække en meget større del af befolkningen,” siger Christoffer Bak Billing til TV2 Sport.

Vi synes det her er et fantastisk initiativ, som vi rigtig gerne vil være en del af”

Christoffer Bak Billing, sponsor- og salgsdirektør hos Carlsberg, til TV2 Sport

Svogerslev BK – FC København spilles kl. 18.50. Du kan se en oversigt over alle pokalkampe her

FC København spiller sin første kamp i kvindernes 2. division på lørdag. Her er modstanderen BK 73 Slagelse.

LÆS OGSÅ:

FCK lancerer nye trøjer til klubbens kvindehold