Mark Strudal ny landstræner for U20-herrer og U23-kvinder

0
643
Jan Michaelsen (billedet) er stoppet som landstræner for U23-kvinderne og U20-kvinderne. Han er ny assistenttræner i Anderlecht. Nu afløses han som landstræner af Mark Strudal. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Tidligere landsholdsspiller, Mark Strudal, skal fremover stå i spidsen for U20-herrelandsholdet og U23-kvindelandsholdet

Det bliver den kendte tidligere udlandsprofessionelle og mangeårige træner Mark Strudal, der fremover skal stå i spidsen for U20-herrelandsholdet og U23-kvindelandsholdet. Det meddeler DBU i en pressemeddelelse. Mark Strudal afløser Jan Michaelsen, der er skiftet til et job i den belgiske storklub Anderlecht.

”Jeg er utroligt glad og stolt over det her job. Det er en spændende udfordring og et kæmpe privilegium, så da jeg fik muligheden, var jeg slet ikke i tvivl. Jeg vil gøre alt for at give tilbage til dansk fodbold, og jeg glæder mig til at bidrage til udviklingen af nogle af de bedste unge fodboldspillere i Danmark. Derudover ser jeg frem til at arbejde sammen med mange dygtige kolleger og fodboldfolk i DBU,” siger Mark Strudal i pressemeddelelsen.

“Jeg glæder mig til at bidrage til udviklingen af nogle af de bedste unge fodboldspillere i Danmark”

56-årige Mark Strudal spillede i sin aktive karriere i klubber som Grasshopper Club Zürich, Borussia Dortmund, F.C. København og Brøndby IF. Siden 2000 har han haft adskillige trænerjobs på både senior- og ungdomsniveau i blandt andet FC Nordsjælland, Brøndby IF, Lyngby BK og B.93.

Anders Gerber, talentudviklingschef i DBU, ser Mark Strudal som en ideel træner til at bygge videre på det høje, faglige niveau inden for talentudvikling og spillere i transitionsfasen:

”Vi er rigtige glade for at få en så dygtig talentudvikler som Mark Strudal ombord. Mark har nogle stærke kompetencer og stor erfaring i arbejdet med spillere i transitionsfasen, og derfor passer han rigtig godt ind i denne rolle. Vi er sikre på, at Mark kommer til at supplere landstrænergruppen rigtig godt,” siger Anders Gerber.