OB lejer amerikaner: “Nok det største navn i OBQs historie”

0
675
Emily Grant blev draftet som nummer tre i 2022-draften i NSWL-ligaen. Men en korsbåndsskade satte en stopper for stortalentet. Nu skal et ophold i OB få kickstarte karriere.

Odense Boldklub forstærker truppen med yderligere to amerikanere og en canadier før det går løs lørdag i Gjensidig Kvindeliga. Den ene spiller kaldes det største navn i OBQs historie

“Nok det største navn, der har spillet i OB Qs historie”. Sådan siger OB Qs cheftræner Kristian Mørch om klubbens nyeste spiller, som netop er blevet præsenteret – dagen før OBs nye kvindehold skal spille sin allerførste kamp i Gjensidige Kvindeliga mod AGF.

Spilleren, som skriver historie på Fyn, er Emily Grant fra USA, som er lejet i NWSL-klubben Utah Royals resten af året. Emily Grant blev i 2022 draftet som nummer tre, hvilket vidner om et stort talent. Dog har en korsbåndsskade bremset hendes udvikling og talent, og det er netop dette, som OB skal være med til at forløse det næste halve år.

“Emily Gray er nok det største navn, der har spillet i OB Qs historie. Hun blev draftet som nummer tre i 2022-draften, hvilket flere landsholdsspillere er blevet. En alvorlig skade bremsede dog hendes udvikling, og det er meningen, at hun i dette efterår skal forløse det, og vise hvorfor hun blev draftet så tidligt,” siger cheftræner Kristian Mørch.

Emily Grant er central midtbanespiller men kan også bruges på kanten. Kristian Mørch beskriver hende som gennembrudsstærk, stærk i en-mod-en-situationer, på et teknisk meget højt niveau, og så kan hun sparke med begge ben.

“Jeg har ledt efter en ny mulighed for at få spilletid. OB har givet mig en chance for at vise mig frem, og det er jeg taknemlig for. Kristian Mørch og jeg havde en masse gode snakke, og han præsenterede en god plan for,” siger Emily Gray til klubbens hjemmeside.

Den 24-årige forsvarsspiller Madelyn Desiano, som OB har skrevet en 1-årig kontrakt med.

Gray er den seneste i rækken af en stribe nye udenlandske OBQ-spillere. Tidligere på ugen skrev fodboldforpiger.dk om signinger af to nye amerikanere og en englænder, og siden har OB også skrevet en 1-årig aftale med den canadiske kantspiller Anna Bout, der kommer fra University of Pittsburgh, samt den 24-årige forsvarsspiller Madelyn Desiano, som kommer fra NWSL-klubben Houston Dash.

LÆS OGSÅ:

OB skriver med to amerikanere og en englænder