Sådan må du rykke spillere op og ned mellem hold

0
1320

DBU Jylland har lavet en guide til, hvordan spillere må rykkes op og ned mellem holdene.

Du kan se hele guiden her. Det gælder blandt andet at:

  • At man som hovedregel altid må rykke en spiller op fra et lavere rangerende hold til et højere rangerende hold, når blot oprykningen sker til en ny spilledag. Her gælder det at mandag, tirsdag, onsdag og torsdag er 4 forskellige spilledage, mens fredag, lørdag og søndag er én og samme spilledag.
  • At hvis en spiller skal rykkes den anden vej, dvs. fra en højere til et lavere rangerende, så gælder at: en spiller kan rykke nedad eller “spilles fri”, hvis det højere rangerende hold spiller en kamp i mellemtiden eller samme spilledag, hvor spilleren IKKE er med, før spilleren kan spille for det lavere rangerende hold.
  • At en spiller kan frit benyttes i en kamp for sin egen årgang samtidig med, at han/hun deltager på ét højere rangeret hold i klubbens årgange over holdets årgang. Ved “frit” forstås, at benyttelsen ikke har sportslige konsekvenser for nogen af holdene og at reglerne om op- og nedrykning af spillere mellem hold og reglen om kun én kamp pr. spilledag ikke gælder.
  • at piger kan benyttes på drengehold (i børne- og ungdomsrækker) jfr. turneringsreglementets § 7.3. Endvidere kan der i drengeungdomsrækker (U13-U19) deltage piger, der må være op til ét år ældre end aldersgrænsen angiver – det giver § 8.4 lov til. Disse pigespillere kan endvidere anvendes fleksibelt på ét pigehold og ét drengehold jfr. § 19.4.

Du kan læse hele guiden fra DBU Jylland her