FC Nordsjælland og Brøndby tabte – kommer ikke med i Champions League

0
555
Anna Walter scorede et pragtmål for FC Nordsjælland. Det rakte dog ikke til en sejr - FC Nordsjælland tabte 1-3 til Benfica. Foto: FC Nordsjælland

FC Nordsjælland og Brøndby deltager i denne uge i hver sin miniturnering om kvalifikation til Champions League. Begge hold tabte onsdag aften og misser dermed chancen for kvalifikation

Der kommer ingen danske hold med i årets gruppespil i kvindernes Champions League.

Både FC Nordsjælland og Brøndby IF tabte onsdag deres første kamp i de to kvalifikations-miniturneringer, de deltager i. Dermed kommer de ikke med i lørdagens finaler, hvor der spilles om en plads i den anden og afgørende kvalifikationsrunde.

FC Nordsjælland tabte 1-3 til portugisiske Benfica i en mini-turnering i Sarajevo, mens Brøndby tabte 0-1 til italienske Fiorentina hjemme på bane 2 i Brøndby, der lægger græs til en anden af kvalifikationsturneringerne.

Benfica var favorit til kampen mod FC Nordsjælland og vandt sikkert, men FC Nordsjællands cheftræner Chris Sargeant kunne se mange lyspunkter i FCNs indsats:

“Jeg synes, at vi spillede rigtig godt, og jeg var så stolt af spillerne. Jeg var glad for at se vores spil udfolde sig på det her niveau mod en så god modstander, hvor vi skabte store chancer og også scorede et fantastisk mål. Vi gav aldrig op og blev ved med at spille ’FCN-fodbold’ til sidste fløjt,” siger han til klubbens hjemmeside.

Et af de store lyspunkter var et Anna Walters mål til 1-3 i anden halvleg. Et kanonmål fra distancen, skriver Ritzau.

I Brøndby kom Fiorentina foran 1-0 i første halvleg, som italienerne dominerede. Brøndby kom bedre med i anden halvleg, men formåede ikke at score.

Emma Færge og Emma Snerle spillede hele kampen for Fiorentina, mens Sofie Bredgaard fik de sidste 20 minutter.