For 12 måneder siden havde Stenløse Boldklub ingen pigespillere. Nu har de 70

0
500
Foto: Stenløse Boldklub

To pigers ønske om at spille fodbold satte for præcis et år siden gang i en vild udvikling i Stenløse Boldklub, som nu har 70 pigespillere i alderen 4 til 19 år

I september sidste år talte to mænd sammen i Stenløse Boldklub i Nordsjælland. Den ene var børne- og ungdomskonsulent i klubben, den anden var U12-træner. Begge havde en datter – en på 10 år og en på 14 år – der gerne ville spille fodbold. Men det var svært, for der var ingen pigehold i Stenløse Boldklub på det tidspunkt. Derfor blev de enige om at se, om de kunne starte et pigehold. De lavede et opslag på de sociale medier, hvor de annoncerede, at de ville starte et fodboldhold for piger på 10-15 år.

Det er præcis 12 måneder siden nu, og man kan roligt sige, at det var en god ide med dét der opslag. For der kom over 20 spillere til den første træningsaften, heraf 80 procent som aldrig havde spillet fodbold før, og i dag er der 70 pigespillere i Stenløse Boldklub i alderen 4 til 19 år.

Ved juletid var antallet af spillere ganske vist faldet til ca. 15 på grund af skader, sene træningstider og vinterkulde. Men med foråret kom interessen tilbage, og i dag består pigeafdelingen i Stenløse Boldklub af:

  • 24 piger i alderen 4 til 10 år, som træner en gang om ugen, snart to (både ude og inde).
  • 16 piger i alderen 14-16 år, som træner to gange om ugen, samt spiller 1 til 2 kampe hver uge i U16 Pigerækken.
  • 12 piger i alderen 11-13 år, som træner to gange om ugen, samt spiller 1 til 2 kampe hver uge i U13 pigerækken
  • 23 piger i alderen 17-19 år, som træner en til to gange om ugen og skal spille træningskampe hen over vinteren.
En check fra Gjensidige Drømmelegatet gjorde det muligt at tage på en tur til Borholm, hvor pigerne fik spillet kampe mod lokale pigehold.

På tur til Bornholm

En tur til Bornholm i foråret har spillet en vigtig rolle for pigesatsningen. Stenløse Boldklub og fik støtte til turen fra Gjensidige Drømmelegatet, og dermed kunne pigerne komme afsted på en tur, som både socialt og sportsligt har betydet meget.

Christian Drewer, der er børne- og ungdomskonsulent i Stenløse Boldklub og var en af de to mænd, der tog initiativet, fortæller om baggrunden for bornholmerturen:

“Pigerne havde udviklet sig fint teknisk og spilmæssigt og var stille og roligt begyndt at være klar til at spille kampe. Udfordringen var dog aldersforskellen og niveau på vores hold var stor og det derfor var svært at finde matchende modstandere. Men det lykkedes og det kom der blandt andet en super god tur til Bornholm ud af, hvor vi fik et flot sponsorat af Gjensidige, som hjalp os godt på vej til at komme afsted. I en forlænget weekend i maj tog vi rundt på Solskinsøen og spillede og trænede mod lokale hold med samme aldersforskel og niveau”.

I løbet af sommeren kom flere og flere piger til, og nu er der altså 70 spillere fra U4 til U19.

”I juli holdt vi en fodbolddag på anlægget for alle fodboldinteresserede piger i alderen 5 til 10 år og endnu engang blev vi positivt overrasket, da der kom 22 nye spillere. Derfor besluttede vi at starte en ny afdeling op i klubben til denne årgang, hvor vi lige nu har 24 piger i alderen 4 til 10 år som fast spiller fodbold hver uge. Som medhjælpere på holdet har jeg min kone og fire af vores fodboldpiger fra U16 holdet, som er en stor hjælp til at være en del af træningen for disse nye pigespillere,” fortæller Christian Drewer.

“Endnu engang blev vi positivt overrasket, da der kom 22 nye spillere”

Foto: Stenløse Boldklub

Nyt U19-hold med 23 spillere

I slutningen af august blev klubben kontaktet af nogle piger i alderen 17-19 år, der også gerne ville spille fodbold, og nu er der et U19-hold med 23 spillere, der trænes af Christian Drewer og klubbens formand.

”Vores målsætning med pigeafdelingen er at styrke kendskabet til fodbolden, skabe relationer mellem årgangene, broer mellem de mange skoler i kommunen, så pigerne har et fælles sted i fritiden. Vi gør vores ypperste for at træningerne er varieret, lærende og motiverende for den enkelte spiller, uanset alder eller niveau. Derfor bruger vi meget energi på at pigerne trives og at alle føler de er en del af fællesskabet og lever op til klubbens motto “Sammenhold giver styrke”.

I trænerteamet er der stor fokus på at vi skal favne alle spillere, uanset alder, niveau og indlæringstempo, hvilket er så vigtigt når der er tale om unge mennesker som modigt har kastet sig ud i noget nyt og uvant,” fortæller Christian Drewer.

Bakker hinanden op

Diverse sociale aktiviteter som fodboldgolfturnering, fælles spisning og afslutningsfest med resten af klubben er med til at knytte pigerne sammen på tværs af årgangene.

”En af de største succeshistorier i forbindelse med den store opblomstring af pigefodbold i Stenløse Boldklub er at pigerne støtter op om hinanden, hvad end det er at komme og heppe på de andre når de spiller kampe uanset alder, hjælpe til på andre årgange som trænere, samt den synlighed pigespillerne har fået i klubben, da de ofte er at finde i nærmiljøet og fællesskabet på klubbens anlæg både før og efter træning og kampe,” fortæller han.

Kun et sæt spilletøj

Lige nu er en den største udfordring for pigefodbolden i Stenløse af praktisk karakter:

”Største udfordring vi står med lige nu er at vi kun har et sæt spilletøj, som U13 og U16 deles om, hvilket er rigtig svært, når der oftest spilles fire kampe om ugen. Derfor leder vi med lys og lygte efter en sponsor, som vil hjælpe os med at sponsorer et sæt tøj, som hver årgang kan få deres eget sæt tøj” siger Christian Drewer.

LÆS OGSÅ:

Drømmelegat sendte Stenløse BK’s piger til Bornholm