Emilía og Alma scorer mål på samlebånd: Ung FCN-duo fører topscorerliste

0
327
Alma Aagaard har scoret et af sine to mål i kampen mod B.93. Foto: FC Nordsjælland

FC Nordsjælland topper Gjensidige Kvindeliga efter femte sejr i træk fredag aften. Emilía Ásgeirsdóttir og Alma Aagaard scorede igen – og fører topscorerlisten

De scorede – selvfølgelig – igen. Alma Aagaard og Emilía Kiær Ásgeirsdóttir kom begge på scoringstavlen, da FC Nordsjælland fredag aften slog B.93 med 1-4 på udebane og dermed fik sin femte sejr i træk. Dermed topper de to, der er henholdsvis 18 og 19 år, topscorerlisten i Gjensidige Kvindeliga.

Alma Aagaard scorede til 0-1 og 0-2 i 22. og 26. minut i 1. halvleg, og i 2. halvleg gjorde Emilía Kiær Ásgeirsdóttir det til 3-0 efter 10 minutter.

Sara Elisa Grønhøj fik reduceret til 1-3 for B.93, men kort før tid slog Flora Kopp Højer sejren fast med en scoring til 1-4.

Sejren betyder, at FC Nordsjælland lige nu fører Gjensidige Kvindeliga med 15 point – tre point mere end Fortuna Hjørring, som søndag møder OB Q.

Topscorer gør hinanden bedre

Emilía Ásgeirsdóttir og Alma Aagaard har nu begge scoret seks mål og fører topscorerlisten foran Fortuna Hjørrings Omewa Joy Ogochuckwu, der er noteret for fire scoringer.

FC Nordsjælland har på sin hjemmeside lavet et interview med de to topscorer. De har kendt hinanden, siden de var 14 år gamle og har sammen taget turen fra FC Nordsjællands akademi til kvindeligatruppen.

“Alma og jeg har kendt hinanden i lang tid. Så på det personlige plan kender vi hinanden rigtig godt – og det hjælper os også inde på banen i forhold til at kunne sætte hinanden op og vide, hvordan vi kan tale til hinanden og gøre hinanden bedre. På det punkt har vi et specielt bånd. Og det er en megafed følelse at have med sin medspiller. Så at have en spiller som Alma ved siden af sig, det er kun fedt. Vi kan skubbe os selv og hinanden i en rigtig god retning,” fortæller Emilía Kiær Ásgeirsdóttir i interviewet.

“Vi kan skubbe os selv og hinanden i en rigtig god retning”

Emilía Kiær Ásgeirsdóttir tiljubles af Alma Aagaard efter en scoring. Foto: FC Nordsjælland

Venner udenfor banen

Alma Aagaard oplever også, de to er med til at løfte hinanden på banen:

“Vi har jo spillet sammen i mange år – også på ungdomsholdene. Og vi er også rigtig gode venner uden for banen. Så jeg føler, at vi kender hinanden rigtig godt, og det er helt sikkert med til at gøre sammenspillet bedre”.

Du kan læse interviewet med de to på FC Nordsjællands hjemmeside her

LÆS OGSÅ:

FC Nordsjælland giver mest spilletid til unge i kvindeligaen