81-årige Kurt træner U17-pigerne i Kolding Boldklub

0
294

“Jeg bliver ved, til jeg ikke kan mere,” siger 81-årige Kurt B. Frederiksen, der træner U17 Liga 2-pigerne i Kolding Boldklub. DBU Jylland har besøgt den engagerede træner, der har været træner siden 1960, møder op et par timer før hver træning for at gøre klar, og som også dømmer fodboldkampe

”Det er dejligt at have en træner, som er så engageret, selv om han er lidt oppe i årene”.

Sådan lyder det fra et par af pigerne på Kolding Boldklubs U17 Liga 2-hold, som bliver interviewet i denne skønne video, som DBU Jylland har lavet om deres træner.

For Kolding Boldklubs U17-træner er ikke som de fleste U17-trænere. Kurt B. Frederiksen er ganske rigtigt lidt oppe i årene. Faktisk er han 65 år ældre end sine spillere. Kurt er nemlig 81 år og har ingen planer om at stoppe foreløbig.

”Jeg bliver ved til jeg ikke kan mere. Den dag, jeg skal køre i rullestol, så kommer jeg nok ikke mere – eller: så jeg kan jeg jo stadig være vejleder og komme med gode ideer,” som  Kurt siger i videoen.

Og han ligner bestemt ikke en, der skal i kørestol foreløbig. Kurt B. Frederiksen løber rundt før og under træningen, henter hver gang en spiller på stationen, som kommer fra Middelfart, og – nåh ja – så dømmer han også lige et par fodboldkampe i løbet af ugen.

”Vi bærer ikke bolde. Han gør det hele for os. Han vasker tøj og nogle gange henter han endda boldene, når man skyder for langt,” fortæller et par af spillerne om Kurt B. Frederiksen.

Du kan se videoen ovenfor.