Amalie er startet på idrætsefterskole: “Det er fedt at få lov at spille så meget fodbold”

0
381
"Jeg var en lille smule skoletræt, så efterskolen kunne være et godt afbræk," fortæller Amalie.

NY PÅ EFTERSKOLE | I disse uger kan du her på FODBOLD FOR PIGER møde nogle af de nye elever på Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Amalie Østergaard Jessen, BGI akademiet

  • Navn: Amalie Østergaard Jessen
  • By: Kolding
  • Alder: 16 år
  • Klub/række: Kolding IF (KIF), DM række
  • Position på banen: (Tideligere KIF) Back, (Nuværende BGI) Midtbane

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

Jeg valgte først og fremmest at tage på efterskole, fordi jeg var en lille smule skoletræt, så det kunne være et godt afbræk. Men jeg valgte mest efterskole for at møde en masse nye venner og veninder. Sidst men ikke mindst for at udvikle mig som person og som fodboldspiller.

Hvorfor blev det Efterskolen BGI akademiet?

Jeg kan rigtig godt lide, at der er så mange mennesker og muligheder på skolen. Der er altid mange forskellige ting, man kan lave, og der er et fedt fællesskab.

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at jeg udvikler mig som person, så jeg bliver mere åben og udadvendt og tør tage initiativ. Og så håber jeg da på at få en masse gode venner, som man får et rigtig tæt forhold til.

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Jeg vil gøre mit bedste til både træning og kamp, så jeg kan udvikle mig så meget som muligt som spiller. Og så vil jeg også bare have det sjovt og hygge mig, det er fedt at få lov til at spille så meget fodbold!

Hvordan er det at være på efterskole samtidig med, du spiller fodbold?

Fodbold er mit frirum og min store interesse. Det er rart, at man midt på dagen kan få et break for boglige fag og gøre noget, som man rigtig godt kan lide. Så føles hverdagen for mig ikke så lang.

“Fodbold er mit frirum og min store interesse. Det er rart, at man midt på dagen kan få et break for boglige fag og gøre noget, som man rigtig godt kan lide,” siger Amalie.

Hvad er anderledes ved at træne så meget fodbold i hverdagen?

For mig er det ikke på den måde anderledes at træne så meget fodbold i hverdagen da jeg hjemmefra gik i en sportsklasse hvor vi også havde træning inden skolestart og til tider midt i skoletiden.

Hvilke oplevelser ser du mest frem til i løbet af dit efterskoleophold?

Personligt selv ser jeg meget frem til at skulle på udlandstur og skitur, da jeg elsker at rejse og lave noget “nyt”. Jeg ser også rigtigt meget frem til at se hvordan vi alle lære at gøre alt selv, passe på hinanden og det med at bo sammen 16-20 unge mennesker. Generelt ser jeg bare meget frem til at se hvordan hele året kommer til at gå.

Hvordan har starten været?

Starten på efterskole har for mig været virkelig optur! Allerede lige fra dag 1 hvor jeg kom ind i mit hus, ind på mit værelse kunne jeg mærke glæden for mit valg af efterskole ophold. Jeg var i tvivl om efterskole var det “rigtige” for mig, lige indtil jeg kom frem og så/snakkede med de andre og begyndte på de første aktiviteter, så var tvivlen for længst væk. Efterskole kan noget helt specielt!

Læs mere om BGI akademiet

“Starten på efterskole har for mig været virkelig optur”