Æv – tilskuertallet dykker til kvindefodbold i Tyskland

0
199

Tilskuertallet til Frauenbundesliga er faldet i de første kampe af denne sæson. Eksperter tror ellers på en tredobling af tilskuertallet inden 2031

I 2031 vil der være tre gange så mange tilskuere til kampene i den bedste tyske kvinderække. Det vurderer eksperter i en ny undersøgelse, Delphi-undersøgelsen, som blev udgivet for nogle uger siden. Her giver 84 internationale eksperter deres bud på fremtiden for professionel kvindefodbold i Tyskland.

Det ligger dog ikke lige på den flade at nå denne tredobling på bare syv år. Det understreger starten på denne sæson i Frauen-Bundesliga. Her er tilskuertallene faldet, så der i de første tre runder var i gennemsnit 2.104 tilskuere pr. kamp. I sidste sæson var der 2.865 tilskuere i gennemsnit – en lille stigning fra 2.720 tilskuere i forhold til året før.

I alt er der blevet solgt/uddelt 37.876 billetter til de 12 holds kampe i de første tre runder. Der har formelt set været udsolgt til to af Bayern Münchens kampe, men samlet halter tilskuertallet efter målsætningerne.

“Dette er selvfølgelig kun et øjebliksbillede. Det er tidligt på sæsonen, og der er mange kampe endnu, inklusive højprofilerede kampe på herreholdets stadioner, som har en tendens til at skabe en betydelig efterspørgsel. Alligevel understreger øjebliksbilledet et nøglepunkt fra vores rapport: Ja, vækst er mulig – men det er ikke automatisk. Innovation, investering og tid vil være afgørende,” skriver Dominik Schreyer, der står bag Delphi-undersøgelsen, på LinkedIn.

Læs mere på LinkedIn her