Fodbolddrømme og fællesskab i Kronjylland

0
146
Skødstrup på podiet. Foto: Gjensidige Drømmelegatet

SPONSORERET | I weekenden var omkring 400 fodboldglade piger i alderen 7 til 12 år samlet til Drømmecup i Harridslev uden for Randers. Et lokalt pigefodboldstævne, som er blevet til på initiativ fra forældregruppen bag SMIFF09’s U12 piger.

Klubben har i flere år arbejdet hårdt for at kunne tilbyde pigefodbold i lokalområdet. Fra blot at have få piger tilknyttet, er holdet i dag vokset til hele 17 piger. At samle pigespillere nok er i øvrigt en udfordring, som mange andre klubber i området også kæmper med.

Derfor har det længe været en drøm at afholde et lokalt pigefodboldstævne, som ikke alene kan være platform for pigernes sportslige udvikling, men også kan styrke det vigtige fællesskab og sammenhold, som fodbolden giver pigerne. Kort og godt et stævne, som inspirerer pigerne til at drømme, og som forhåbentlig kan bidrage til at fastholde dem i sporten.

For at virkeliggøre drømmen om stævnet havde SMIFF09 tidligere i år søgt Gjensidige Drømmelegat om et til-skud på 15.000 kroner, som bl.a. skulle gå til markedsføring af stævnet og til indkøb af pokaler til de vindende hold.

Grenå på podiet. Foto: Gjensidige Drømmelegatet

Fra drøm til virkelighed

Med midler fra Drømmelegatet og lokale sponsorer samt en uvurderlig indsats fra en gruppe af frivillige blev første udgave af Drømmecuppen afviklet lørdag den 27. september. Interessen for stævnet havde været stor, og næsten 40 U9 til U12 pigehold fra Kronjylland og omegn havde meldt deres ankomst på SMIFF09’s baner ved Korshøjhallen.

For arrangørerne har det fra start været vigtigt at skabe nogle rammer som tilgodeser såvel det sportslige som sociale, så alle piger – uanset niveau og ambitioner – kan føle sig som en del af stævnet. Derfor var der i hver aldersgruppe en A og B serie, som tog højde for holdenes aktuelle niveau.

Lundergård på podiet. Foto: Gjensidige Drømmelegatet

Til trods for kampene, som blev udkæmpet på banerne dagen igennem, så var det tydeligt at se, at det i lige så høj grad er sammenholdet og fællesskabet udenfor banen, som er motivationsfaktor for pigerne. Dagen igen-nem blev der grint, leget og sunget – også på tværs af holdene.

Dagen blev rundet af med præmieoverrækkelse til 1. og 2. pladsen i hver række, så i alt 16 hold kunne gå en tur på podiet og løfte de velfortjente pokaler.

Uanset om det blev til en plads på podiet eller ej, så tog pigerne hjem med store smil og en fælles oplevelse i bagagen, som kan binde holdene endnu tættere sammen fremover. For arrangørerne var dagen også en succes, og de håber at Drømmecuppen også kan blive en realitet til næste år.

Den artikel bringes i samarbejde med Gjensidige Drømmelegat – læs mere om drømmelegat her

Frivillige på podiet. Foto: Gjensidige Drømmelegatet