“Jeg vil gerne skabe en masse nye relationer, som jeg kan tage med videre i livet”

0
246
Dicte i aktion for Hald Ege.

NY PÅ EFTERSKOLE | I disse uger kan du her på FODBOLD FOR PIGER møde nogle af de nye elever på en række af Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Dicte Gammelgaard, Hald Ege Efterskole

  • Navn: Dicte Gammelgaard
  • By: Randers
  • Alder: 16 år
  • Klub/række: Randers Q liga 2
  • Position på banen: Defensiv midt

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

Fordi jeg gerne ville prøve noget nyt og udfordrende, men også fordi jeg ville have en pause for rigtige skole. Jeg har altid hørt rigtig godt om efterskole, og så synes jeg det altid har lydt megaspændende med efterskole.

Hvorfor blev det Hald Ege?

Jeg har kigget på flere efterskoler, inden jeg valgte Hald Ege Efterskole. Men jeg endte med at vælge Hald Ege, fordi jeg synes det virkede meget hyggeligt og heller ikke en for stor efterskole. Men selvom den er lille og hyggelig, er lærerne helt vildt engagerede inden for deres sport. Jeg valgte også Hald Ege, fordi jeg ikke behøvede at have rigtige timer, jeg kunne nemlig gå i en sports klasse, som virkelig var noget for mig.

“Jeg vil helt klart gerne udvikle mig fodboldmæssigt på efterskolen” fastslår Dicte.

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Jeg vil gerne skabe en masse nye relationer, som jeg kan tage videre med ud i livet, efter efterskole. Jeg håber, at jeg får en masse nye og vilde oplevelser, både som en gruppe/hold men også mig selv.

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Jeg vil helt klart gerne udvikle mig fodboldmæssigt på efterskolen, især sådan at jeg selv kan mærke, jeg har forbedret mig. Jeg regner slet ikke med at jeg skal blive professionel eller den bedste på holdet. Jeg vil bare gerne opnå en forbedring og kæmpe for det. Men der skal være en balance mellem at være seriøs men stadig kunne hygge sig.

“der skal være en balance mellem at være seriøs men stadig kunne hygge sig”

Hvilke oplevelser ser du mest frem til i løbet af dit efterskoleophold?

Jeg ser frem til, at vi meget snart skal på fodbold træningslejre med alle fra fodboldlinjen. For det første giver det en god mulighed for at lære en masse andre at kende. Men ellers bliver det megafedt og kører fodbold hårdt på i tre dage. Vi skal nemlig være afsted fra tirsdag til torsdag. Jeg tænker også, at det bliver megafedt som hold, da man lærer hinanden bedre at kende.

“Det bliver megafedt som hold, da man lærer hinanden bedre at kende”.

Jeg glæder mig også helt vildt meget til hele skolen skal til Uganda, da det bliver en så fed tur og oplevelse. Det bliver spænende at se verden fra et andet perspektiv og være sammen med børn, der virkelig drømmer om fodbolden.

Hvordan har starten været?

Jeg synes starten har været så god, jeg har været meget heldige med mine roomies da det bare fungerer så godt på vores værelse, vi klikkede bare fra starten af. Ellers synes jeg at jeg har skabt mig en masse nye relationer, og snakker godt med de fleste.

“Mine roomies og jeg klikkede bare fra starten af”

Jeg er selv en ret udadvendt person, så jeg er ikke bange for at snakke med mennesker. Men det skal slet ikke lyde som om man ikke kan tage på efterskole, hvis man er mere introvert, for det kan man sagtens. Så kan man bare udvikle sig og blive bedre til at snakke med nye folk, det skal man slet ikke være bange for. Ellers uden for værelset synes jeg starten har været meget god, lærerne har været gode til at planlægge aktiviteter for os i starten, med en masse samarbejde.

Læs mere om Hald Ege her