Kvindeligaspiller bliver pigekoordinator i breddeklub: “Pigerne skal turde drømme stort”

0
555
Malou Klitte er en del af B.93s kvindeligahold. Nu skal hun også være pigekoordinator i breddeklubben BK Union.

Malou Klitte fra B.93 har fået job i københavnerklubben BK Union, hvor hun skal være pigekoordinator, mentor og rollemodel. Hun vil blandt andet nedsætte et pigeråd og have pigerne til at turde drømme store fodbolddrømme

Der er i forvejen meget fodbold i Malou Klittes liv, og nu bliver der endnu mere. Den 19-årige forsvarsspiller hos kvindeligaholdet B.93 er nemlig blevet tilknyttet breddeklubben BK Union som såkaldt pigekoordinator. Her skal hun både hjælpe til på træningsbanen, men får også administrative opgaver og skal være mentor og rollemodel for pigerne.

Vil booste pigefodbold

Ansættelsen af Malou Klitte er et led i BK Union ambitioner om at booste pigefodbolden. Klubben, der ligger i det nordvestlige København, blev sidste år udnævnt til såkaldt Get Movin-klub, hvis formål er at løfte kvindefodbolden.

“Som pigekoordinater vil min rolle i klubben være at hjælpe pigerne på træningsbanen, til kampe og ligeledes udenfor banen. Jeg vil lytte på pigerne og vil hjælpe og guide dem,” fortæller Malou Klitte, der vil være i klubben onsdage kl. 15-20 og til kampe, arrangementer mv.

Som et af Malous første initiativer, er hun gået i gang med nedsætte et pigeråd med piger fra U10 til U16.

“Her skal pigerne kunne vende og dreje både positive men også mindre gode ting, som sker i klubben. Hvad er godt og hvad kan forbedres? Pointen med rådet er, at pigerne får stor andel i hvordan de gerne vil have tingene skal se ud, så de kan komme motiveret til træning og kampe. Derudover vil jeg også være at finde på træningsbanen og til kampe, hvor jeg vil råde pigerne og lære fra mig. Som pigekoordinator vil jeg også være behjælpelig på kontoret, hvor jeg vil beskæftige mig lidt med det administrative i klubben”.

Malou Klitte vil som mentor og rollemodel for pigerne i BK Union få dem til at turde drømme stort indenfor fodbold.

Vil få pigerne til at turde drømme stort

Malou Klitte håber som rollemodel at få pigerne til at turde drømme store:

“Det hele starter med en drøm, som forhåbentlig kan udvikle sig til en virkelighed. Dét at jeg er omkring pigerne og kan vende og dreje ting med dem, kan forhåbentlig få dem til at indse, at de også kan blive til noget med vilje, dedikation, hårdt arbejde og en hel masse andre ting. Der er rigtig mange mandlige trænere og ledere i pigefodbold, og ved min tiltrædelse håber jeg, på at pigerne kan se, at man også godt kan komme langt hvis man er en pige,” siger hun.

Hvilket præg håber du kan bidrage med til at udvikle en breddeklubs pigeafdeling?

“Jeg håber på at skabe et godt miljø for pigerne som de kan føle sig trykke i. For at kunne udvikle sig skal man have gode rammer og være glad for det man laver og det håber jeg på sammen med mine kollegaer at kunne opnå for pigerne. Jeg håber på at jeg på længere sigt kan få flere piger til klubben og skabe en større interesse for pigefodbold,” lyder det fra Malou Klitte.

LÆS OGSÅ:

BK Union bliver ‘Get Movin Klub’: Skal løfte pige-kvindefodbold