Rekordmange danskere spiller i udlandet

0
548
Sara Thrige, der her ses i aktion for landsholdet, er den eneste danske kvinde i hollandsk fodbold. Hun spiller i PSV Eindhoven. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

67 danske kvinder spiller nu professionel fodbold i udlandet, viser opgørelse fra Politiken. Flest spiller i Norge og Italien

Der har aldrig været så mange danske kvinder, der spiller professionel fodbold i udlandet. Politiken opgør hvert år antallet af danskere i udenlandske klubber, og i år er der 67 kvinder på listen, fordelt på nationale turneringer i 12 lande. Det er rekordmange – på sidste års liste var der 63 kvinder.

I alt tæller listen 344 danske spillere i 32 lande. Du kan se listen her

Italien og Norge topper som destination for de danske kvinder. Der er nu 14 danskere i Serie A, hvilket er 5 flere end i sidste sæson. Det skyldes blandt andet, at Lazio med Louise Eriksen er rykket op fra Serie B.

Der er også 14 spillere i Norge, hvoraf de ni spiller i den næstbedste norske række.

Der er til gengæld kun en enkelt dansk kvinde i hollandsk fodbold, som i mange år har været en af de foretrukne destinationer for danske mandlige fodboldspillere. Lige nu er der 17 danske mænd i hollandske klubber, mens Sara Gedsted Thrige Andersen, der spiller i PSV Eindhoven, er eneste danske kvinde.

Der er flest kvindelige midtbanespillere på listen, nemlig 24.

Du kan se hele listen her – tjek grafikken under artiklen:

Politiken: Verdenskortet: Se de 344 danskere, der spiller i 32 lande