Et år med fodbold i fokus

0
661
16-årige Ingeborg Willemoes Jørgensen har det seneste år været elev på BGI akademiet.

MIT EFTERSKOLELIV: Ingeborg Williemoes Jørgensen, 16 år, har det seneste år gået på efterskole på BGI akademiet, hvor fodbolden har været i fuld fokus

  • Navn: Ingeborg Willemoes Jørgensen
  • Alder: 16
  • Hjemby: Aarhus
  • Efterskole: BGI akademiet
  • Klub/række: Lysing IF Liga 1
  • Position på banen: Wingback

Hvorfor valgte du at tage på BGI akademiet?

Jeg valgte BGI akademiet, fordi jeg gerne ville spille en masse fodbold og udvikle mig som fodboldspiller. BGI har gode træningsmuligheder og virkelig gode faciliteter i forhold til at kunne udvikle og prøve en masse forskelligt med udgangspunkt i fodbold.

Hvor mange gange om ugen træner du fodbold?

Vi træner fodbold 3-5 gange om ugen alt efter, hvor meget man ønske at prioritere det. Jeg valgte at have talenttræning en gang om ugen udover de tre træningspas, man har på fodboldlinjen.

Hvilke betænkeligheder havde du ved at skulle til at træne så meget fodbold i forhold til, hvad du var vant til derhjemme?

Jeg var nervøs for, om jeg måske ville risikere at blive træt af at spille fodbold, fordi man netop dyrker det så meget her på efterskolen. Jeg blev på ingen måde træt af det, og jeg er virkelig glad for, at jeg har prioriteret det. Et efterskoleår er tætpakket med fantastiske oplevelser, så fodbolden kommer ikke til at fylde alt for dig alligevel, der er så meget andet også.

“Et efterskoleår er tætpakket med fantastiske oplevelser, så fodbolden kommer ikke til at fylde alt for dig alligevel”

Hvordan har du udviklet dig som fodboldspiller under dit efterskoleophold?

Jeg synes selv, at jeg har udviklet mig som spiller både taktisk og personligt. Jeg tror, det er svært at undgå at udvikle sig, når man træner så meget fodbold. Det kan jeg også se på mine holdkammerater her fra BGI. Ligegyldig om man er nybegynder eller man har spillet meget fodbold, så har alle udviklet sig.

“Jeg tror, det er svært at undgå at udvikle sig, når man træner så meget fodbold,” siger Ingeborg.

Hvad har været den fedeste oplevelse med fodbold på BGI akademiet?

Der har været rigtig mange gode oplevelser, men den bedste oplevelse har nok været en af vores linjeture på fodboldlinjen. Vi var på Sjælland på en anden efterskole, hvor vi spillede kampe og hyggede os en masse. Det sociale på et fodboldhold er virkelig godt, når man tager på tur sammen.

Hvad vil dit råd være til andre, der overvejer at tage et år på efterskole for at spille fodbold?

Du skal bare gøre det! Lige meget hvilket niveau du har, så er jeg sikker på, at du får en virkelig godt år med masser af gode fodboldoplevelser. Fodbold er altid fyldt med holdånd og gode venskaber, og det kan man virkelig også mærke på et efterskoleophold. Så spring ud i det!

“Du skal bare gøre det! Lige meget hvilket niveau du har”

Hvordan ser fremtiden ud for dig nu? Skal du hjem og spille igen?

Jeg regner med, at jeg forhåbentlig begynder at spille i U17 Liga, når jeg vender hjem.

Hvad er det vigtigste, du tager med fra dit efterskoleophold?

Jeg tager rigtig meget fodboldmæssigt med både socialt og personligt, men jeg tager også en nogle fantastiske venskaber med mig videre.

Læs mere om BGI akademiet her