5.165 tilskuere til FCKs første hjemmekamp

0
1680
Arkivfoto: Gaston Szerman, FCK MEDIA

Vild start for FC Københavns nye kvindehold, som satte vanvittig tilskuerrekord i premierekampen mod B73 Slagelse i kvindernes 2. division

FC Københavns nye kvindehold satte en fuldstændig vild tilskuerrekord, da holdet lørdag spillede sin første divisionskamp nogensinde på hjemmebanen Vanløse Idrætspark. Det nye FCK-hold har overtaget FC Damsøs licens til 2. division og holdet skulle i første kamp møde B73 Slagelse. Den kamp havde – hold fast – trukket 5.165 tilskuere til Vanløse.

“Det er en fantastisk dag for kvindefodbolden,” siger FC Københavns direktør Jacob Lauesen til klubbens hjemmeside.

“Vi er blæst bagover af den store opbakning, og det bekræfter os i, at der er nogle store perspektiver for F.C. København i kvindefodbolden,” siger han.

“Det bekræfter os i, at der er nogle store perspektiver for F.C. København i kvindefodbolden”

Dobbelt så mange som til herrernes premiere

I følge FCKs hjemmeside er tilskuertallet dobbelt så stort som dengang FC Københavns nye herrehold spillede sin første hjemmekamp den 1. juli 1992 – og det er mere end 10 gange højere end det gennemsnitlige tilskuertal i den bedste danske kvinderække, Gjensidige Kvindeligas, grundspil i sidste sæson. Det er også mere end en fordobling af den hidtidige rekord til en kvindedivisionskamp i Danmark. Den lød på 2.200 tilskuere.

SE VIDEO FRA VANLØSE STADION HER

Skrev FCK-historie med første scoring

Kampen sluttede 3-0 til FC København, som dermed fik en fin start på sæsonen, hvor målsætningen er oprykning til 1. division. Kia Brøndum Syndergaard stod for scoringen til 1-0, da hun headede et hjørnespark i mål midtvejs i 1. halvleg. Hun skrev sig dermed i FCK-historien som første målscorer nogensinde på hjemmebane.

Efter en halv time gjorde Svava Mørk det til 2-0, og i 2. halvleg lukkede og slukkede 17-årige Julie Børkop med målet til 3-0.

FCKs næste opgør i 2. division er på lørdag ude mod Allerød, mens næste hjemmekamp er lørdag den 31. august mod Fredensborg.

LÆS OGSÅ:

FCK-hold er største satsning i dansk kvindefodbolds historie