Nordmand bliver ny cheftræner for Brøndbys kvinder

0
385
Bengt Sæternes er Brøndby IFs nye cheftræner. Foto: Brøndby IF

Den tidligere OB-angriber Bengt Sæternes, der senest har været cheftræner for de norske U15- og U17-pigelandshold, er ny cheftræner for Brøndby IFs kvinder

En tidligere norsk professionel fodboldspiller med en langt træner-cv skal fremover stå i spidsen for Brøndbys IFs kvinder.

Navnet er Bengt Sæternes, der senest har været cheftræner for de norske U15- og og U17-pigelandshold. Han har tidligere været cheftræner for herreholdene Egersund og Sandnes Ulf, samt udviklingschef og sportslig leder for Vikings kvindesatsning.

Navnet Bengt Sæternes får muligvis en klokke til at ringe hos følgere af den danske superliga. For nordmanden var i 2007-2008-sæsonen på kontrakt i OB som angriber. Han nåede dog kun ni kampe og scorede et enkelt mål.

Større succes havde Sæternes i norske Bodø/Glimt, Vålerenga og Brann. Han har også været to år i belgiske Club Brugge. I Bodø/Glimt blev det hele 61 mål i 113 kampe.

“Vi skal have Brøndby IF tilbage til storhed”

49-årige Bengt Sæternes afløser Per Nielsen, der stoppede i juni. I starten af august blev norske Kim André Pedersen præsenteret som ny Head of Women’s Football, og han siger om ansættelsen af sin landsmand til Brøndbys hjemmeside:

“Den profil, vi har ledt efter, skulle have erfaring og forståelsen for, at vi skal have Brøndby IF tilbage til storhed med moderne træningsmetodik, ledelse og arbejdet med fremtidens fodbold. I Bengt får vi en træner, som skal være med til at løfte klubben på banen, men som også skal præge udviklingen af klubben. Vi er derfor utrolig glade for ansættelsen af Bengt og glæder os til, at vi i samarbejde kan få sat skub i det arbejde, der venter med en højere kvalitet end hidtil,” siger Kim André Pedersen, der kom til Brøndby fra en stilling som sportsdirektør for Stabæks kvinder i Norge.

“I Bengt får vi en træner, som skal være med til at løfte klubben på banen, men som også skal præge udviklingen af klubben”

Bengt Sæternes ser et kæmpe potentiale i Brøndby:

“Det er en utrolig spændende klub med et kæmpe potentiale og en lang og traditionsrig historie. Jeg glæder mig til den rejse, vi sammen skal på, og til at skulle præge holdet og udviklingen af kvindefodbold i Brøndby IF,” siger han til klubhjemmesiden.

Bengt Sæternes står på sidelinjen første gang, når Brøndby på søndag møder HB Køge på hjemmebane.

Kampen spilles kl. 14.30 – du kan se den live på kvindeliga.live

LÆS OGSÅ:

Brøndby opruster: Norsk sportsdirektør bliver Head of Women’s Football