FC Nordsjælland giver mest spilletid til unge i kvindeligaen

0
736
18-årige Alma Aagaard er en af de unge spillere, der har fået chancen på FC Nordsjællands kvindeligahold. Her skriver hun under på en ny 2,5-årig kontraktforlængelse i januar. Foto: FC Nordsjælland

De danske mestre fra FC Nordsjælland gav i sidste sæson markant mere spilletid til spillere under 19 år end de øvrige hold i Gjensidig Kvindeliga

Unge spillere får markant mere spilletid i FC Nordsjælland end de gør i nogen af de øvrige klubber i Gjensidige Kvindeliga.

En opgørelse, som DBUs talentchef Anders Gerber lavede efter sidste sæson viser, at spillere under 19 år i 2023-2024 sæsonen i alt fik 4003 spilleminutter i FC Nordsjælland. På andenpladsen kom Kolding IF med 2871 spilleminutter, mens Fortuna Hjørring lå på 3. pladsen med 1183 spilleminutter.

I Brøndby var der 352 spilleminutter til U19-spillere, mens der var 290 minutter i HB Køge.

Opgørelsen fremgår af et indslag i TV2 Kosmopol, som har været i Farum for at finde en forklaring på, at FC Nordsjællands piger og kvinder klarer sig så godt. FC Nordsjælland vandt i sidste sæson både Gjensidige Kvindeliga, pokalturneringen, U19 ligaen og U16 ligaen.

LÆS OGSÅ: FC Nordsjælland vinder både U19, U16 og U14

Kilde. Anders Gerber, talentchef DBU, offentliggjort på X.

Samme set up hos mænd og kvinder

Budskabet i indslaget er, at kvindefodbold har samme set up som herrefodbold i FC Nordsjælland, herunder med stor fokus på udvikling af unge spillere.

”Der er en klar rød tråd i FC Nordsjælland. De unge skal have chancen,” lyder det indslaget, som starter klokken 7.15 om morgenen, hvor kvindeholdet er samlet til analysemøde, inden de skal videre til styrketræning og morgentræning på banen. En typisk start på dagen, må man forstå.

Jessica Davis, tidligere FCN-spiller og nuværende sportschef, siger:

“Da jeg startede her i august 2020, havde vi én fuldtidsansat i staben på kvindeholdet. Og jeg tror, vi arbejdede på at ansætte vores første fuldtidsansatte på akademiet. Nu har vi otte i den tekniske stab, som er på fuldtid omkring kvindeholdet, plus en cheftræner og en sportschef”.

“Nu har vi otte i den tekniske stab, som er på fuldtid omkring kvindeholdet”

“Vi prioriteres rigtig, rigtig højt”

18-årige Alma Aagaard er en af de unge spillere, der har fået chancen i FC Nordsjælland. Hun underskrev i januar en ny 2,5 årig kontrakt og er fast spiller på kvindeligaholdet, hvor hun allerede har scoret tre mål i den nye sæson og lige nu fører ligaens topscorerliste.

“Vi har bare et sindssygt godt set up omkring alle holdene, og vi bliver prioriteret rigtig, rigtig højt i klubben, hvilket man godt kan mærke – også i forhold til andre klubber,” siger hun i indslaget.

Landstræner er imponeret

Kvindelandsholdets træner Andrée Jeglertz har også bemærket udviklingen. Han sidder på tribunen og følger kvindernes træning i FC Nordsjælland, da Kosmopol er på besøg:

“Jeg er meget imponeret, men jeg håber også, at det giver et signal til resten af Danmark. At hvis man bestemmer sig for et set up, man vil lave, og at det så bliver ens proces, så kan man komme meget langt,” siger Andrée Jeglertz i indslaget.

Du kan se hele indslaget på Kosmopol her