U19: Indskifter scorede hattrick, da AGF fik sin tredje sejr i tre kampe

0
496
Ida Kirkegaard har nu scoret fem mål i sæsonens tre kampe. Alle som indskifter. Foto: AGF

Ida Kirkegaard blev først skiftet ind i det 65. minut men nåede at score hattrick, da AGFs U19-kvinder søndag vandt 5-1 over Team OdenseQ. AGF er på 2. pladsen i ligaen. Kolding IF fører efter 4-1 sejr over Fortuna Hjørring

Selv om Ida Kirkegaard er startet på bænken for AGF i de første tre kampe i årets U19 Liga, så har hun scoret i hver eneste kamp. Søndag kom Ida Kirkegaard ind i det 65. minut, da AGF hjemme tog imod Team OdenseQ, og igen lykkedes det hende at score. Ja, ikke bare én gang, men hele tre gange.

AGF førte 2-0, da Ida Kirkegaard løb på banen. Fem minutter efter – i det 70. minut – fik Team OdenseQ reduceret til 2-1. Men AGFs sejr nåede aldrig at komme i fare. Allerede i det 73. minut gjorde Ida Kirkegaard til 3-1. 10 minutter senere gjorde hun det til 4-1 og i det 90. minut blev det hattrick, da Ida Kirkegaard scorede til slutresultatet 5-1.

”Ida er virkelig inde i en god periode. Hun er hele tiden en trussel i feltet og har en evne til at være først på alle bolde,” siger AGFs U19-cheftræner Jesper Skriver Svenningsen.

”Ida er virkelig inde i en god periode. Hun er hele tiden en trussel i feltet”

Kan blive U19-topscorer

Ida Kirkegaard kæmpede med spilletiden på U19-holdet i sidste sæson. I stedet fik hun de fleste minutter på U16-holdet. Men i år er hun kommet forrygende fra start og har nu scoret fem mål i tre kampe. Alle som indskifter.

”Hvis Ida holder niveauet hele sæsonen kunne hun sagtens gå hen og blive U19 Liga-topscorer,” siger Jesper Skriver Svenningsen.

AGFs er på andenpladsen i U19 Ligaen, tre point efter Kolding IF, der har spillet en kamp mere. Arkivfoto: AGF

Perfekt sæsonstart i Aarhus

Resultatet betyder, at AGF nu har ni point efter tre kampe. Kolding IF, der lørdag vandt 4-1 over Fortuna Hjørring, fører ligaen med 12 point. Kolding IF har dog spillet én kamp mere end AGF.

”Vi er meget tilfredse med vores sæsonstart. Denne sæson kunne på mange måder ikke have startet bedre end med 9 point i 3 kampe. Mest af alt er vi glade for, at vi er et hold, som er svære at score på. Vi har en klar plan om, at vi skal blive dygtigere til at forsvare og virkelig gøre en ære i denne del også,” siger Jesper Skriver Svenningsen.

“Denne sæson kunne på mange måder ikke have startet bedre”

Savnede skarphed

AGFs mål til 1-0 blev sat ind i det 33. minut af Hannah Foss, mens Silke Lynge Larsen gjorde det til 2-0 i det 59. minut. Team OdenseQs reducering stod Anna Heide Bruun for.

”Vi spiller på mange måder en rigtig fin kamp. I første halvleg savner jeg skarphed i aktioner og beslutningsprocesser på sidste tredjedel. Dette blev markant forbedret i anden halvleg, som også vises på måltavlen. Ellers er det en kamp, hvor vi er meget dominerede med og uden bold,” fortæller Jesper Skriver Svenningsen.

I rundens øvrige kampe vandt FC Nordsjælland 4-0 hjemme lørdag over FC Midtjylland, mens Kolding IF vandt 4-1 over Fortuna Hjørring.