Kolding IF-træner: Stolt over meget spilletid til unge

0
549
Foto: Kolding IF

Kolding IF var det hold i Gjensidig Kvindeliga, som i sidste sæson gav næstmest spilletid til spillere under 19 år. ”Det er en væsentlig del af vores selvforståelse,” siger cheftræner Allan Drost

Med 2871 spilleminutter til spillere under 19 år var Kolding i sidste sæson den klub i Gjensidig Kvindeliga, som gav næstmest spilletid til U19-spillere. Kun FC Nordsjælland gav med 4003 minutter mere spilletid til de unge. Det viser en opgørelse, som DBUs talentchef Anders Gerber har lavet.

Cheftræner Allan Drost er stolt over, at Kolding IF giver så meget spilletid til U19-spillere:

”I Kolding IF er det en del af vores overordnede strategi at skabe en fornuftig mulighed for vores akademispillere at komme op til førsteholdet, og ikke bare som træningsspilere, men rent faktisk at give dem minutter på banen. En væsentlig indikator for hvorvidt vi lykkes på dette punkt, vil altid være andelen af spilleminutter til unge spillere. Vi er derfor utrolig stolte af, at vi i sidste sæson formåede at ende i top-2 blandt ligaklubberne, i forhold til spilletid til unge spillere,” siger han til klubbens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: FC Nordsjælland giver mest spilletid til unge i kvindeligaen

Kilde. Anders Gerber, talentchef DBU, offentliggjort på X.

“En væsentlig del af vores selvforståelse”

Allan Drost siger, at klubben også fremadrettet vil have meget fokus på, at de unge får chancen:

”Det er en væsentlig del af vores selvforståelse, at vi også fremadrettet skal løfte denne opgave, i et setup hvor de unge talenter skal have nogle mere rutinerede spillere at læne sig op ad. På den måde kan de udvikle sig til enten selv at blive bærende spillere i vores eget setup og dermed profiler i Kvindeligaen, eller alternativt udleve deres drøm på en større adresse i det store udland,” lyder det fra cheftræneren.

Sara fik chancen som 15-årig: Fedt og lærerigt

Sara Amby fik chancen på kvindeligaholdet allerede som 15-årig. Siden har hun bidt sig fast i truppen:

”I Kolding IF har vi generelt en ung trup og det er fedt og lærerigt, at være en del af. Jeg synes det er dejligt, at Kolding IF har haft en tro på mig som spiller, og de har givet mig muligheden for at spille på det højeste niveau i Danmark,” siger Sara Amby.

LÆS OGSÅ:

FC Nordsjælland giver mest spilletid til unge i kvindeligaen