2489 tilskuere så historisk kamp mellem FC Midtjylland og ASA

0
446
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands kvinder vandt 4-0 og satte ny tilskuerrekord i 1. division, da holdet lørdag for første gang spillede på MCH Arena i Herning

For første gang nogensinde spillede FC Midtjyllands kvinder lørdag eftermiddag på MCH Arena i Herning, der til daglig er hjemmebane for FCMs superligaherrer.

Og det blev fantastisk oplevelse, hvis man spørger FCM-spillerne. For ikke bare slog de ASA, Aarhus med 4-1. Det skete også i overværelse af hele 2489 tilskuere, hvilket er et af de største tilskuertal nogensinde til turneringskamp for kvinder i Danmark. Kun overgået af FC Københavns debutkamp i 2. division i august, som blev set af 5165 på Vanløse Stadion.

“Det var en helt vild oplevelse. Det er noget, vi har glædet os til i virkelig lang tid, og det er bare fedt, at det så udformer sig så godt, hvor vi går ud og lykkes med de ting, vi gerne vil, samtidig med at vi fik en fantastisk opbakning. Jeg tror ikke, der var nogen af os, der havde turde håbe på så mange tilskuere, men det var en helt forrygende opbakning, der mødte os,” fortæller Mathilde Kaihøj til FCMs hjemmeside.

“Det var en helt vild oplevelse”

Sus gennem kroppen

Mathilde Kaihøj scorede et af de fire FCM-mål og fortæller sådan her om at score for flere tusinde tilskuere:

“Det var en kæmpe forløsning. Det var selvfølgelig noget, jeg havde håbet på, og derudover må man bare sige, at det var en helt særlig fornemmelse. Det var fantastisk at få de mange tilskuere til at juble, og det gav også et sus igennem kroppen”.

Mathilde Kaihøj scorede til 2-0 i det 54. minut. Forinden havde Therese Vestermark gjort det til 1-0 i det 16. minut og samme Vestermark gjorde det 3-0 midt i 2. halvleg. Anna Kirk scorede til 4-0 i det 87. minut, inden ASAs Benedicte Moss Rasmussen fik reduceret i overtiden.

Sejren betyder at FC Midtjylland nu har 24 point foran FC Thy-ThistedQ, der har 19 point efter en 5-0 sejr lørdag ude over Solrød FC. I lørdagens tredje kamp blev det 2-1 til Varde IF over AaB. Varde er på fjerdepladsen, et point efter ASA, Aarhus.

Følg fodboldforpiger.dk på Facebook – du får spændende nyheder hver dag

LÆS OGSÅ:

5.165 tilskuere til FCKs første hjemmekamp