Eliteelever testes på Sportsefterskolen Aabybro, så de kan få endnu mere ud af træningen

0
313
En af øvelserne ved sidste uges fysiske screening. Foto: Sportefterskolen

To gange om året gennemgår eleverne på Elitelinjen på Sportsefterskolen Aabybro en fysisk screening. Det er et af flere tilbud til eliteeleverne, som også får en ekstra træning om ugen

Eleverne på Elitelinjen på Sportsefterskolen Aabybro havde besøg i sidste uge. To gange om året kommer fysioterapeuterne fra Benefit Dronninglund nemlig forbi og tester eliteeleverne, som derefter får et individuelt core/styrketræningsprogram.

Testen er bare et af flere specialtilbud på Sportsefterskolens elitelinje, som er målrettet piger og drenge, som ønsker at forbedre og udvikle deres fodboldtalent. Det tæller også én ekstra træning om ugen, primært i skolens Goalstation, og to årlige besøg af Mads Lerche, fysisk træner for AaBs akademielever, der kommer forbi og giver input i forhold til at optimere på vendinger og sprint.

Året rundt er der mentaltræning, både individuelt og som gruppe, en træning som vareteages af Mathias Johnsen, der også er mentaltræner i Fortuna Hjørring, og så er der løbende forskellige arrangementer, hvor eleverne kan få input i forhold til kost, oplæg af professionelle spillere, træning mm.

Foto: Sportefterskolen

For at komme med på pigernes elitelinje, skal man være en del af en U16- eller U19 DM-trup eller -divisionsklub. Der er to trænere til hver træning på elitelinjen, hvor der maksimalt er 12 elever pr. træning med både piger og drenge.

“Det giver en unik mulighed for at kunne nørde og gå ned i detaljer hos den enkelte spiller,” fortæller Sportsefterskolen.

Kan dykke ned i detaljer

Camilla Dybdahl, som til dagligt spiller på AABs U19 divisionshold og er en del af truppen på U17 landsholdet, fortæller:

”Det er mega fedt at kunne træne i en mindre gruppe, hvor niveauet er helt i top”.

Camilla har en ekstra ugentlig træning, hvor det er muligt at dykke ned i detaljerne i fodboldspillet og hvor der er mere fokus på den enkelte:

”Samtidig med udvikling af mine fodboldmæssige kvaliteter, får jeg samtidig mulighed for at arbejde med det mentale også”, uddyber Camilla.

”Det er mega fedt at kunne træne i en mindre gruppe, hvor niveauet er helt i top”

Smilla Hansen, midtbanespiller på AAB’s U19, fortæller:

“Jeg elsker at der er tid til at få arbejdet med de små detaljer. For eksempel i forhold til mine afslutninger. Det er fedt, at vi ofte træner med drengene i vores elitegruppe. Det gør, at vi er nødt til at være ekstra opmærksomme på alt, hvad vi laver, da intensiteten er højere end normalt”.

Efter screeningen laver fysioterapeuterne fra Benefit Dronninglund et individuelt core/styrketræningsprogram til eleverne.

Træner: Fedt at give erfaring videre

Sine Hovesen er en af trænerne på elitelinjen. Den tidligere professionelle spiller i Fortuna Hjørring, der også er assistent på U17-pigelandsholdet og selv tidligere landsholdsspiller, fortæller:

“At vi kan skabe et miljø, hvor man både kan være elitespiller og gå på efterskole, er jeg virkelig glad for. Rent personligt er jeg beæret over at kunne give noget erfaring videre og være med til at inspirere og motivere i forhold til at gå efter deres fodbolddrømme”.

Du kan læse mere om Sportsefterskolen Aabybro her

Foto: Sportefterskolen