Olivia Holdt er blevet svensk mester – som topscorer på krykker

0
603
Olivia Holdt, der her jubler over en scoring for Fortuna Hjørring i 2021, er topscorer i Damallsvenskan for Rosengård FC, som netop har sikret sig det svenske mesterskab. Arkivfoto: Jess M. Madsen

Den tidligere Fortuna Hjørring-spiller Olivia Holdt topper den svenske topscorerliste og er nykåret svensk mester med FC Rosengård. Men en brækket skinnebensknogle har spændt ben for danskeren, der dog er superstolt over mesterskabet, fortæller hun til DR

Lige nu er hun på krykker med en brækket knogle i skinnebenet, men det kan ikke overskygge, at danske Olivia Holdt er superstolt over at blive svensk mester med FC Rosengård og tilmed toppe den svenske topscorerliste.

Mesterskabet kom i hus i fredags, da FC Rosengård vandt 2-1 over Kristianstad DFF. Holdet har nu 66 point efter 22 sejre i 22 kampe og kan ikke hentes af forfølgerne. Olivia Holdt så til fra bænken, for hun har været skadet de sidste tre uger. Derfor er stemningen lidt blandet hos den tidligere Fortuna Hjørring-spiller, erkender hun overfor DR:

“Det er med blandede følelser, fordi jeg er sindssygt stolt over, at vi vinder SM-guld, men når man er skadet, er det noget andet at sidde og kigge på fra tribunen end at stå med støvler på inde på banen,” siger Olivia Holdt til DR.dk.

Ekstra hårdt at være skadet

Olivia Holdt har scoret 13 mål og lavet syv assists i 18 kampe. Hun deler lige nu topscorerpladsen med holdkammeraten Momoko Tanikawa fra Japan. Men med yderligere fire kampe igen er det næppe sandsynligt, at Olivia Holdt kan holde fast i førstepladsen. Hun kommer nemlig ikke til at spille flere kampe i år:

“Skaden har været ekstra hård her med den sæson, vi har haft gang i, også individuelt for mit eget vedkommende, fordi min kontrakt udløber efter sæsonen, og jeg gik efter at vinde topscorertitlen,” siger Olivia Holdt.

Det er det andet svenske mesterskab, Olivia Holdt er med til at vinde med FC Rosengård. Men første gang – i 2022 – kom hun midt i sæsonen, så derfor føler hun en langt større aktie i dette mesterskab, hvor hun med sine egne ord har haft sit bedste fodboldår. Det er også blevet bemærket af den danske landstræner Andrée Jeglertz, som i maj gav Olivia Holdt comeback efter to års fravær.

Du kan læse hele interviewet med Olivia Holdt på DR.dk her

SE OGSÅ:

SE MÅLET: Emma Færge scorer frisparksdrøn i Fiorentina-sejr