Fodbold med drenge og idrætsefterskole har givet FCM-spiller en masse

0
207
Sofia Rejkjær har spillet ni kampe og er blevet til Kampens Spiller to gange. Foto: Daniel Stentz / FC Midtjylland

18-årige Sofia Rejkjær Noesgaard, midtbanespiller i FC Midtjylland, startede med spille fodbold med drenge som helt lille i Tim GF. “Det har givet en hel masse,” fortæller hun til klubbens hjemmeside

Hun startede som helt lille med at spille fodbold med drengene hjemme i Vestjylland. Nu er hun en fast del af start-11eren hos det nye, ambitiøse FC Midtjylland, der lige nu topper 1. division.

18-årige Sofia Rejkjær Noesgaard, der er midtbanespiller i FC Midtjylland, fortæller i et interview på klubbens hjemmeside om sin fodboldrejse frem mod FC Midtjylland.

Fodboldpassionen blev grundlagt hjemme i Tim, hvor hun som 2-3 årig begyndte at spille med drenge i Tim GF. Siden kom hun til Mejrup, var en tur forbi FCM Pigelicens, gik på ISI Idrætsefterskole, kom videre til Vildbjerg SF og pr. 1. juli blev Sofia Rejkjær Noesgaard en del af FCM Kvindefodbold.

“Det har givet mig en hel masse. Det var vildt fedt at spille med drengene, da jeg var lille. Senere har tiden på ISI blandt andet givet mig muligheden for at spille al den fodbold, jeg gerne ville, sammen med andre, der også elsker deres sport. Oveni kommer al det sociale og fællesskaberne,” fortæller Sofia Rejkjær Noesgaard, der har spillet ni kampe for FC Midtjylland, scoret tre mål og to gange er kåret til kampens spiller – og i øvrigt, skriver fcm.dk, har rekorden for at have løbet længst i en kamp, nemlig 12 km.

“Det var vildt fedt at spille med drengene, da jeg var lille”

Travl hverdag med fodbold og gymnasium

I dag går Sofia i 2. g på handelsskolen i Ringkøbing og har dermed en hverdag, der kræver meget af hende. Det betyder blandt andet, at hun har en vejleder, som hjælper hende med at planlægge sin tid på HHX. Også det sociale liv med byture og cafébesøg, der normalt knytter sig til årene på en ungdomsuddannelse, skal planlægges.

“Jeg er så meget med som overhovedet muligt. Men ikke til festerne. Det er ok. De andre ved godt, at jeg hellere vil noget andet,” fortæller hun.

Pres på ungdomslandshold

Sofia Rejkjær Noesgaard har været udtaget til diverse ungdomslandshold og drømmer om A-landshold. Undervejs har hun blandt andet spillet EM-kvalifikationskampe med U19-landsholdet.

Om det pres, der også ligger i at blive udtaget til ungdomslandsholdene, siger hun:

“Det var svært første gang. Nu er det bedre, og jeg bekymrer mig mindre. Hvis jeg ikke bliver udtaget, så ved jeg godt, at jeg ikke er sorteret fra permanent. Det er kun et udtryk for, hvordan billedet ser ud her og nu. Jeg bruger mine forældre rigtig meget og forsøger at vende det til noget positivt. Hvad skal jeg arbejde på?”.

Du kan læse hele interviewet med Sofia Rejkjær Noesgaard her

LÆS OGSÅ:

FC Midtjylland er klar til oprykningsspillet