Kasper blev FCK-træner efter “vild” jobsamtale. Nu drømmer han om Champions League

0
688
Cheftræner Kasper Klarskov Nielsen og Rebecca Steele, Head of Women’s Football i FC København. Foto: Gaston Szerman / FC København

Kasper Klarskov Nielsen fortæller i større interview med TV2 om sit nye arbejde som FCK-træner. “Det her projekt realiserer de drømme, som spillere ikke har haft før,” siger han

Lørdag den 17. august 2024 vil for altid stå printet i hukommelsen hos Kasper Klarskov Nielsen, cheftræner for FC Københavns kvinder. Det var den dag FC København spillede sin første hjemmekamp på Vanløse Stadion, og hele 5.165 FCK-fans mødte frem og slog alle tilskuerrekorder for en turneringskamp med kvinder i Danmark.

Kasper Klarskov Nielsen fortæller i et stort interview med TV2, hvordan han blev overvældet af synet af de mange tilskuere. Selv om han faktisk først bagefter fandt ud af, hvor mange mennesker der havde stået i kø for at komme ind til kampen.

“Jeg vil for altid huske den dag, fordi det var drømmen, da jeg startede med at træne piger. At nogle andre ville finde det interessant,” fortæller Kasper Klarskov Nielsen til TV2.

“Jeg vil for altid huske den dag”

Københavnerhold har manglet

Kasper Klarskov Nielsen fortæller, hvordan han omgående sendte en mail til Rebecca Steele, Head of Women’s Football i FC København, da han hørte om planerne om skabe et FCK-kvindehold.

“Nu har jeg det meste af mit liv været i København, og der har manglet et rigtig københavnerhold på kvindesiden. FC København har manglet. Det projekt realiserer de drømme, som spillere ikke har haft før. De drømme, som piger ikke har haft før, fordi det ikke har eksisteret,” siger han.

FC København er stadig ubesejrede. Foto: Freja Borne / FCK media

Vild jobsamtale

I første omgang førte mailen ikke til andet end et venligt svar. Men så blev han en dag inviteret til en samtale med Rebecca Steele og sportsdirektør Sune Smith-Nielsen:

“Den er den vildeste jobsamtale, jeg nogensinde har siddet til. Det var på et vanvittigt højt fodboldfagligt niveau, men også med en klar fornemmelse af, at det var mennesket, som de var interesseret i” fortæller Kasper Klarskov Nielsen, som har en trænerfortid i bl.a. FC Nordsjælland, BSF og Sundby Boldklub.

I dag står han så i spidsen for FCK-holdet, der formelt startede 1. juli 2024, da FCK overtog FC Damsøs licens til 2. division. Her er FCK nu ubesejrede i pulje 1 og ligger derfor til det oprykningsspil, som gerne skulle sikre en plads i næste års 1. division og – fra 2026 – i Gjensidige Kvindeliga. Drømmen er, som TV2 skriver, den helt store scene og lyden af Champions League-hymnen.

Du kan læse hele interviewet med FCK-træneren her.