Pernille Harder tilslutter sig protest mod saudiarabisk sponsor

0
93
Pernille Harder har tilsluttet sig protesten over FIFAs samarbejde med det saudiarabiske olieselskab Aramco. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

En sponsoraftale mellem det internationale fodboldforbund FIFA og olieselskabet Aramco fra det kvindeundertrykkende Saudi-Arabien kritiseres af 120 spillere. Nu har Pernille Harder meldt sig blandt kritikerne

Den danske landsholdsanfører Pernille Harder har nu også skrevet under på det protestbrev, som over 100 kvindelige fodboldspillere har sendt til det internationale fodboldforbund FIFA.

Brevet kritiserer, at FIFA har indgået en sponsoraftale med olieselskabet Aramco, der er ejet af Saudi-Arabien, der betragter kvinder som andenrangsborgere og slår hårdt ned på LGBT+-personer.

“Jeg havde lige brug for at sætte mig ind i hele situationen, inden jeg skrev under på noget. Men det har jeg gjort nu, og det føles godt,” siger Pernille Harder til DR.

Fifa-aftalen med Aramco løber til 2027 og betyder, at olieselskabet bliver sponsor for mændenes fodbold-VM i 2026 og kvindernes VM i 2027. Omkring 120 spillere fra 24 lande har nu underskrevet protesten, heriblandt Sofie Junge, der spiller i Milan. Protestunderskriverne kalder aftalen med Aramco for en “fuckfinger” til kvindefodbolden.

Pernille Harder: Nu har jeg ytret, hvor jeg står

Pernille Harder valgte onsdag at tilslutte sig protesten. Det oplyste hun i forbindelse med landsholdets samling i Aalborg.

“Det er op til hver enkelt spiller, om man har lyst til det. Men for min del kan jeg i hvert fald sige, at jeg har det godt med at vise, at jeg er kritisk over for det, hvis det ender med, at jeg alligevel bliver nødt til at spille med den her sponsor. Så har jeg i hvert fald ytret, hvor jeg står i det,” siger Pernille Harder til DR.

“Jeg har det godt med at vise, at jeg er kritisk over for det”

DBU, som er medlem af FIFA, vil ikke svare på, hvad forbundet mener om Aramco-aftalen.

“Vi forholder os ikke til enkeltpartnere,” siger DBU-direktør Erik Brøgger til DR. Men forbundet “har noteret sig kritikken” og anerkender spillernes ytringsfrihed, siger han.

Læs mere hos DR her

LÆS OGSÅ:

Saudiarabisk sponsor er en “fuckfinger” til kvindefodbolden