Den 20-årige FCM-spiller Karoline Kamp fortæller i et større interview på klubbens hjemmeside om et svært efterår, hvor hun har været helt ude af truppen til flere kampe. Støtte fra familie, holdkammerater og trænerstab har været vigtig for at holde motivationen, fortæller hun
Hvordan er det at gå fra at være fast starter på holdet og til slet ikke at blive udtaget til kampe, efter at du har været ude på grund af en skade?
Det sætter FC Midtjyllands Karoline Kamp ord på i et større interview på klubbens hjemmeside.
Den 20-årige angriber, der i foråret fik en ankelskade på et tidspunkt, hvor hun med sine egne ord “peakede” som spiller på det daværende Vildbjerg SF-hold, fortæller, hvordan hun mentalt har arbejdet med sig selv i løbet af efteråret, hvor hun har været på bænken eller slet ikke er blevet udtaget til kampe.
“Det har været hårdt mentalt, og det har givet nogle slag på selvtilliden. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Men det er vigtigt, at man forsøger at lægge det negative væk og forsøger at fokusere på de små sejre. På det, man kan kontrollere,” siger Karoline Kamp til fcm.dk.
Skærpet konkurrence
Der er 23 spillere i truppen hos FC Midtjylland og konkurrencen om pladserne er blevet skærpet, efter at FC Midtjylland overtog holdet i sommer med et erklæret mål om, at spille sig fra 1. division op i toppen af dansk kvindefodbold. Derfor er vejen til start-11eren blevet længere, og Karoline Kamp fortæller i interviewet om at tjekke sin telefon sent torsdag aften for at se, om træneren har udtaget én til weekendens kamp:
“Når jeg ikke er udtaget, giver jeg mig selv lov til at være frustreret i momentet. Derefter må jeg acceptere situationen og finde ro i det, selvom det er svært. Troen på mig selv er også særlig vigtig, ligesom tanken om, at tingene kan vende når som helst. Dertil er det også vigtigt, jeg ikke lader de negative ting overtage, for hvis jeg kun fokuserer på de ting, der ikke fungerer, risikerer jeg at miste både troen på mig selv og glæden ved fodbolden”.
“Hvis jeg kun fokuserer på de ting, der ikke fungerer, risikerer jeg at miste både troen på mig selv og glæden ved fodbolden
De negative tanker fyldte meget i starten, fortæller hun:
“Til at starte med var jeg nok slem til at banke mig selv i hovedet og tænke, at det var mig, den var gal med. At jeg ikke havde trænet godt nok osv. Men jeg er blevet bedre til at arbejde med mig selv og fokusere på de fremskridt, der er. Jeg kan mærke, at jeg hele tiden udvikler mig og bliver bedre”.
Støtte fra familie, holdkammerater og trænere
Karoline Kamp fortæller, at hun har fået støtte fra både holdkammerater, familie og trænerstab. Så meget, at det er lykkedes at fastholde motivationen for fodbold.
“Det har været en ekstrem hård periode, men jeg føler også, at jeg har lært af det. Det er noget som langt de fleste fodboldspillere vil komme til at opleve på et eller andet tidspunkt. For mig har det hjulpet, at jeg har så mange gode veninder på holdet. Det gør det nemmere at komme til træning, og jeg ved, at de bare vil mig det bedste,” siger Karoline Kamp.
20-årige Karoline Kamp bor i Spjald. Hun er student fra Ikast Sportstar College og holder nu sabbatår med fuldtidsarbejde og fodbold. I 10. klasse gik hun på ISI Efterskole, og i den forbindelse skiftede hun til Vildbjerg SF.
Du kan læse hele interviewet med Karoline kamp her
LÆS OGSÅ:
Cheftræner for FC Midtjyllands kvinder forlænger kontrakt til 2028